Co możemy dla Ciebie zrobić?

Cerrada

Cerrada to rytuał zamykający, zazwyczaj stosowany na koniec połogu, ale może być równie dobrze przeprowadzony w każdym innym momencie życia z wyjątkiem ciąży.

Jak to wygląda?

Jest to masaż każdej części ciała od głowy, przez ramiona, talię, biodra, uda, łydki aż do stóp. Wykonujemy go we dwie i używamy do tego siedmiu szali.

Ile to trwa?

Na każdą część ciała przeznaczamy ok. 5 minut, więc łącznie będzie to nieco ponad pół godziny samego owijania. Jeśli chcesz, możesz pozostać w takim kokonie dłużej. To czas dla Ciebie, nie będziemy poganiać. Zarezerwowanie około dwóch godzin na cały rytuał to dobry kierunek.

Jak się przygotować?

Jeśli możesz, pozwól innym zatroszczyć się o maleństwo oraz starsze dzieci. Jeśli chcesz, zaproś bliskie Ci kobiety. Jeśli chcesz, możemy użyć Twoich własnych szali, jeśli są wystarczająco długie (ok. 2 metrów) i nieobszyte na bocznych krawędziach.  Możesz przygotować swoją ulubioną muzykę, olejki lub świeczki zapachowe. Możesz zacząć od relaksującej kąpieli, a na koniec dostać ulubione danie. To Twój czas i chcemy Ci pomóc przeżyć go jak najlepiej.

Kto i gdzie?

W Krakowie i okolicach możesz liczyć na Marzenę. W innych miejscach pomożemy poszukać.

Ile to kosztuje?

Jeszcze nie wiemy 😉 Napisz do nas!