Kiedy pisałam ten tekst, miałam wciąż przed oczami słowo CZUŁOŚĆ. Według słownika języka polskiego czuły ma kilka znaczeń: być czułym to odnosić się do kogoś z miłością, a także – być wrażliwym, wyczulonym na coś. Gdy mówimy o czułych mechanizmach, mamy na myśli, że są precyzyjne. Czułe organizmy to natomiast te, które szybko reagują na bodźce zewnętrzne. Serdeczność, wrażliwość, precyzja, szybkość działania.
Niezły zestaw, prawda? Niech lektura tej publikacji będzie dla Ciebie pomocą w odkryciu tego, jak ogromną siłę ma czułość okazana kobiecie stającej się matką.

Tak napisała we wstępnie wydanej w zeszłym roku “Mocy czułości” jej autorka, psycholożka i doula Martyna Niżniowska.

Treść tej niewielkiej książeczki stanowią porady, jak wspierać kobietę w połogu i adresowana jest do jej najbliższych: partnera, rodziców, przyjaciółki i przyjaciół. Częścią naszej misji jest przywrócenie połogowi jego bardzo szczególnej roli w życiu matki. Proponujemy i promujemy celebrowanie go, dawanie sobie mnóstwa czułości i otaczanie się tymi, którzy to rozumieją.

KONKRETNYCH POMYSŁÓW, JAK ZADBAĆ O MAMĘ
STRON PEŁNYCH EMPATII I WSPARCIA
WSKAZÓWEK, JAK ROZMAWIAĆ, ABY OKAZAĆ WSPARCIE

Dlaczego powstał ten poradnik?

Marzymy o tym, by każda matka miała swoją wioskę wsparcia w wychowaniu dzieci. By dzięki tej wiosce miała czas dla siebie i na rozwijanie swoich pasji. Chcemy, by matki czuły się kompetentne w swojej roli, a macierzyństwo było ich siłą.

Sprawdź, co kryje poradnik

Zaglądając do środka poradnika dowiesz się, czego możesz spodziewać się w środku. Dowiesz się więcej o autorce i o tym, co chce Ci przekazać w dalszej części tekstu. Sprawdzisz, co może dać Ci ta pełna czułości lektura.

ODBIERZ E-BOOK

Wesprzyj Fundację Makatka!

• 20 stron pełnych empatii i wsparcia
  • Konkretne wskazówki i pomysły, jak otoczyć opieką kobietę w okresie okołoporodowym